Bert Roodhooft
Caroline De Bleeckere

Nederenamestraat 121
9700 Oudenaarde
055 30 07 99 | mail onsMet welke klachten kan een baby baat hebben bij een osteopaat?

De meeste klachten bij baby’s vinden hun  oorsprong voor, tijdens of na de bevalling. Geboren worden is een nauwkeurig door de natuur voorgeprogrammeerd gebeuren waarbij niet altijd alles 100% perfect loopt.  Veel problemen die de laatste jaren steeds vaker bij baby’s voorkomen zijn :

Reflux, krampjes, vaak huilen zonder aanwijsbare reden, onrustig zijn, vaak schrikken, slikstoornissen, moeilijkheden bij het zuigen tijdens voeding (aan borst of fles), zich steeds overstrekken (hoofdje achterwaarts trekken en het lichaam als een boog of brug opspannen) , niet toelaten om het hoofdje of de hals aan te raken (deze baby’s laten zich niet gemakkelijk wassen of aankleden en duwen zich achterover wanneer men ze tegen de borst legt), asymmetrieën van de schedel of het aangezicht (bv afplattingen), zuigelingenscoliose, enz…

De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van die problemen. Klassieke geneeskunde helpt eerder de symptomen behandelen maar neemt niet altijd de oorzaak weg. Om die te kunnen vinden, moet de osteopaat beschikken over een grondige kennis van de normale groei van het embryo, de foetus en de zuigeling, én het normale verloop van een bevalling. Een uitgebreid vraaggesprek met de ouders ligt steeds aan de basis van een behandeling.