Bert Roodhooft
Caroline De Bleeckere

Nederenamestraat 121
9700 Oudenaarde
055 30 07 99 | mail ons

Perinatale Kinesitherapie

Prenataal
We kunnen de aanstaande moeder voor, tijdens en na de bevalling begeleiden. Vóór de bevalling bestaat de taak van de kinesitherapeut er in de aanstaande moeder voor te bereiden op een bevalling zonder angst. Dit omvat voornamelijk ademhalingsoefeningen om de pijn tijdens de arbeid op te vangen evenals technieken om de eigenlijke baring zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ook de partner wordt hierbij betrokken zodat deze niet machteloos staat toe te kijken bij de geboorte van hun kindje. Verder wordt er uitleg gegeven over hoe de bevalling en de kraamperiode verloopt.

Zwanger op de bal
Specifieke oefeningen op de grote zitbal ter ontspanning tijdens de arbeid. Voor de partner is dit een aangename manier om ook deel te nemen aan de arbeid en zodoende zijn vrouw te ondersteunen tijdens deze pijnlijke fase. Deze oefeningen worden verwerkt in de prenatale voorbereiding. De oefeningen worden als bijzonder aangenaam ervaren en kunnen eventueel ook samen thuis uitgevoerd worden tijdens de laatste weken van de zwangerschap.

Postnataal
Na de bevalling is er nog de postnatale gymnastiek waarbij aandacht wordt besteed aan de bekkenbodemspieren, houdingscorrectie en verstevigende oefeningen voor het ganse lichaam. We oefenen meestal via de vibratietraining op de trilplaat.