Trilplaattherapie Bert Roodhooft 05/05/2022
Trilplaattherapie

Een trilplaat, het woord zegt het zelf, trilt … maar niet zomaar.

Eenvoudig uitgelegd zal door de juiste houding aan te nemen een rek-reflex ontstaan in de aangesproken spiergroep waardoor deze gaat op- en ontspannen om te versterken. Niet alleen de spieren versterken. Een bijkomend effect is dat ook de botstructuur sterker word en bepaalde hormonen worden vrijgemaakt zodat je er niet alleen fitter uitziet maar je je ook fitter voelt. Na een oefensessie zal je geen stijve spieren hebben, er wordt geen melkzuur opgebouwd en de bloedsomloop versnelt.
In onze praktijk werken we met de “Fitvibe-Medical”. Dit is de enige trilplaat die opbouwend gaat trillen waardoor de gewrichten beter beschermd worden.

geschikt voor een verscheiden groep aan mensen

Wat is een trilplaat: "Fitvibe Medical"

Fitvibe is een trilplaat voor zowel medische, wellness als fitness-doeleinden. Oefenen op een kwaliteits-trilplaat verhoogt de spiertonus, botdensiteit en bloedcirculatie en regelt de verbetering van het hormonaal huishouden. Daarbij win je in een mum van tijd aan soepelheid en geraakt je lichaam in vorm. WERKT “TRILPLAAT-THERAPIE” ECHT? Ja natuurlijk. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Het is ook heel eenvoudig te verklaren … Door het speciale vibrerende trainingsplatform spannen de spieren continu samen. De Fitvibe genereert een aantal trillingen per seconde. Deze trillingen worden overgebracht op het lichaam waardoor de spieren automatisch samentrekken en trainen. Bij klassieke fitness moet u zelf de prikkel genereren, waardoor u nooit dezelfde frequentie kan halen. In het geval van triplaat-therapie wordt de prikkel niet langs de hersenen gestuurd, maar komt die van buitenaf. Deze mechanische prikkel verplicht de spieren om (“onvrijwillig”) samen te trekken. Als je oefent op de fitvibe dan reageren al je spieren op deze mechanische stimuli, verschillende spiergroepen worden bereikt. Dit geeft verschillende effecten op het lichaam: • botdensiteit: verbetert indien ze belast worden • bloedcirculatie: verbetering van de circulatie door de snel pompende werking van de spiervezels. • Proprioceptie: door het continue proces en prikkeling van de sensoren in spieren, huid en gewrichten wordt ons evenwicht-systeem gestimuleerd. Zodanig verbetert onze houding en evenwicht. • Cellulitis: activatie van de tonus van de onderliggende spieren zorgt ervoor dat de huid en lichaamsvorm verbeteren en dat onze vetmassa afneemt. • Hormonaal: op de fitvibe is er een toegenomen vrijgave van een aantal hormonen waarneembaar die ervoor zorgen dat toename van spieren, afname van vetmassa en relaxatie een feit zijn. • Versterking, verlenging, ontspanning en een betere coördinatie van de spieren, de ideale oefensessie als voorbereiding op inspanning of sporten; zelfs topsport.

Is deze therapie voor iedereen geschikt?

De Gymna Fitvibe trilplaat is een professionele trilplaat, die niet te vergelijken is met andere trilplaten die je in fitnessclubs of zonnecenters vindt. Deze plaat is speciaal ontworpen om veilig en verantwoord te werken, volgens meerdere programma’s en met een geleidelijke opbouw van het moeilijkheidsniveau. Doordat de oefeningen eenvoudig zijn, is trainen op de Fitvibe geschikt voor een hele grote groep mensen. Van kinderen tot senioren. De training is geschikt voor mensen die heel vaak sporten, maar ook voor mensen die nooit sporten. In onze praktijk wordt het gebruik van de plaat begeleid door Caroline. Zij helpt u om de juiste lichaamshouding aan te nemen. Dit is van het grootste belang om blessures en zelfs contraproductieve effecten te vermijden.