Revalidatie na operatie, ongeval of blessure Bert Roodhooft 05/05/2022
KINESITHERAPIE

REVALIDATIE NA OPERATIE, ONGEVAL OF BLESSURE

REVALIDATIE NA OPERATIE, ONGEVAL OF BLESSURE
DATUM

05/05/2022

DOELGROEP

Kinesitherapie

THERAPEUT

Caroline De Bleeckere

REVALIDATIE NA OPERATIE, ONGEVAL OF BLESSURE

Door de gevolgen van een ongeval, ziekte, medische ingreep of een (aangeboren) aandoening kan het zijn dat revalidatie nodig is. Revalidatie (wat ‘herstel’ betekent, of ‘weer valide worden’) richt zich op het herstellen of verminderen van lichamelijke beperkingen of aandoeningen van gewrichten, spieren en/of zenuwen.
Door intensieve therapie en speciaal op de blessures of aandoeningen afgestemde programma’s helpt de kinesitherapeut de patiënt zo snel mogelijk weer mee te laten doen in de maatschappij en daarbij te leren omgaan met een al dan niet blijvende aandoening of beperking.
Door massages, passieve mobilisatie of actieve mobilisatie, electrotherapie, persoonlijke oefentherapie en advies maken we u weer klachtenvrij na uw ongeval of operatie

Na een operatie is de kinesitherapeutische revalidatie bepalend voor het eindresultaat na de operatieve ingreep. We proberen binnen onze praktijk voor het ganse gezin de revalidatie af te stemmen op jouw persoonlijke (beroeps)activiteiten en sporten. Er is immers een verschil tussen de lichamelijke behoeftes van pakweg een loodgieter, een kunstenaar of een professioneel pianospeler. Er wordt steeds op maat gewerkt van het individu.

Met onze competenties zijn we flexibel in zowel de aard als de frequentie van de revalidatie. We zijn ervaren in het begeleiden en behandelen van jouw revalidatietraject.

SHARE THIS PROJECT