Shockwave therapie Bert Roodhooft 05/05/2022
Shockwavetherapie

Nieuwe behandelmethode voor klachten aan pezen en spieren

Onze Shockwave-therapie richt zich op innovatieve en nieuwe behandelmethoden voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Door het inzetten van de allernieuwste technieken zijn wij ervan overtuigd de beste behandeling bij pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten te kunnen bieden.
Wij bieden een oplossing bij pijn en dit doen wij op een professionele en persoonlijke wijze.
Een tennis- of golfelleboog, hielspoor, achillespees, kniepijn of schouderklachten al dan niet met verkalking zijn vervelende en vaak beperkende aandoeningen. Ook na diverse behandelmethoden houden de klachten in veel gevallen aan.  Als uiterste behandeling lijkt een operatie dan de enige optie. Onze praktijk heeft echter nog een optie om aan te bieden in de vorm van Shockwave.
Shockwave-behandeling is de juiste keuze als u pijnklachten heeft waarmee u al het mogelijke al geprobeerd heeft om ervan verlost te raken.

Een deel van de kosten wordt door de mutualiteit terugbetaald

Shockwave-geschiedenis

Radial ShockWave Therapy ofwel Shockwave is een nieuwe revolutionaire behandelmethode, speciaal bedoeld voor behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen.  Langdurige blessures die hardnekkig zijn kunnen met behulp van onze speciaal ontworpen apparatuur effectief worden behandeld. Shockwave is ontstaan vanuit de technologie van de niersteen-vergruizing. Deze schokgolfmethode, waarmee urologen al decennia lang nierstenen succesvol verwijderen zonder te opereren, wordt sinds 1990 in aangepaste vorm wereldwijd gebruikt en verder ontwikkeld door orthopedisch chirurgen. Inmiddels blijkt dat Shockwave therapie een stimulerend effect heeft op botgenezing ( specifiek voor pseudarthrose en slecht helende fracturen) en helend werkt bij chronische peesontstekingen. Zo worden de verhardingen in de pezen aanzienlijk minder en verdwijnen kalkafzettingen meestal helemaal, waardoor er weer ruimte ontstaat en onder andere de doorbloeding in de pees weer kan optimaliseren.

Shockwave-kwaliteit

Momenteel bestaan er meerdere soorten Shockwave die soms ten onrechte met elkaar worden vergeleken. Ons toestel heet eigenlijk RSWT: “Radiale Shockwave Therapie”. Omdat er hier een andere focus is, kan de energie dus ook specifiek worden gericht op een aandoening. De energie dooft niet in de diepte uit. Er komt veel energie vrij en er is een minieme huidbelasting Shockwave voordelen: Geen anesthesie nodig, Geen geneesmiddelen of chirurgie, Het is een kortdurende behandeling (ongeveer 20 minuten per behandeling), Het verbetert mobiliteit en levenskwaliteit, Het behandelt de oorzaak in plaats van symptomen, Er zijn weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de shockwave therapie behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan, of een “blauwe plek”-gevoel, Dankzij Shockwave therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken. Aangewezen voor : Slijmbeurs ontstekingen, Chronische sportblessures, Acute sportblessures, Hielspoor klachten, Achillespees ontstekingen, Hamstringblessures, Tenniselleboog, golfelleboog, Jumpers knie, Runners knie, Peesontsteking, Heupklachten